Jennifer Lopez – Waiting for tonight (1999)

Jennifer Lopez – Waiting for tonight
Waiting for tonight
Het nummer is vaak als anthem gebruikt van de millennium wisseling, nu was de timing van de release van ‘Waiting for tonight’ perfect

(o) 3th Party – Waiting for tonight (1997). Geschreven door o.a. Maria Christensen, tevens het gezicht van meidengroep 3rd Party. Deze formatie is maar een kort bestaan beschoren, er rolt ook maar één album van de band. Op het moment dat Lopez haar versie opneemt, is deze al 2 jaar daarvoor ontbonden.

Producers Ric Wake (4-voudig Grammy winnaar) en Richie Jones laten Jennifer Lopez de track voor, maar ze is allerminst enthousiast. Ze vind de eurodance-achtige sound helemaal niks en zal het nummer niet willen opnemen. Wake en Jones investeren veel in het nummer, zodat er uiteindelijk een latin-sound uitrolt. Het cirkeltje is wel redelijk rond als Christensen één van de 3 achtergrondzangeressen is.

Het resultaat mag er meer dan zijn, in veel landen wordt een topnotering behaald,  zoals in de Top 40 #5. Vele vakcritici spreken van Lopez’ beste werk en vanaf dan de kwalificatie queen van de latinpop/-dance.

Top 40-notering