Frenna & Lil Kleine – Verleden tijd (2018)

Frenna & Lil Kleine – Verleden tijd
Verleden tijd origineel
Een autotune samenwerking tussen 2 van de grootste rappers in ons land van dit moment, die ook beiden aangeven het origineel hoog hebben zitten. ‘Onderweg’ blijkt niet ‘Verleden tijd’ maar krijgt een modern jasje

(o) Abel – Onderweg  (2000). Maar liefst zes weken voerde dit nummer van de Brabantse groep de Top 40-lijst aan. In de eindjaarlijst van het jaar 2000 werd een verdienstelijke 4e plek behaald. Het  nummer kreeg ook extra faam door de videoclip, waarin blikvanger Birgit Schuurman de ex-geliefde speelt van zanger Joris Rasenberg. Ook heeft Onderweg elk jaar een redelijk hoge notering in de Top 2000.

Dezelfde Rasenberg, die het nummer schreef is te spreken over de nieuwe versie van Frenna en Lil Kleine. Maar bovenal hoopt hij dat luisteraars nu ook de muziek van Abel gaan ontdekken. Dat kunnen er in potentie zeer veel zijn. Op de dag van release van ‘Verleden tijd’ wordt het nummer bijna 1 miljoen keer aangeklikt binnen de streamingsdiensten. Een nieuw record in ons land! In de clip wordt Birgit Schuurman vervangen door You Tube-ster Anna Nooshin en heeft de verloofde van Lil Kleine een kleine rol.

Het is niet de eerste keer dat Onderweg gecoverd wordt en als single wordt los gelaten. Anouk nam in 2011 een Engelstalige versie op, ‘What have you done’, waarin ze de breuk met rapper Unorthodox bezingt. Het levert haar een 14e plek op in de Top 40.

Top 40-notering